ارسال به تمامی شهرهای کشور

عوارض واکسن گربه و نحوه درمان آن؛ همه آنچه باید بدانید!

واکسیناسیون گربه یکی از موثرترین روش‌هایی است که برای جلوگیری از حملات باکتری‌ها و ویروس‌ها به بدن گربه‌ها انجام می‌شود. انجام واکسیناسیون اصولی در زمان مناسب با مزایای زیادی را برای آن‌ها به همراه دارد. در این میان ممکن است موارد خفیف و شدیدی را مشاهده کنید که مربوط به عوارض واکسن گربه است. شما با انجام اقدامات ساده‌ای می‌توانید از بروز این عوارض جلوگیری کرده یا آن‌ها را درمان کنید.

در این مقاله از پت شاپ آنلاین پت گلد، به اهمیت واکسیناسیون، واکسن‌های ضروری، سن مناسب برای تزریق آن‌ها همراه با عوارض خفیف و شدید، دلایل بروز، نحوه تشخیص و درمان آن‌ها می‌پردازیم تا با عوارض واکسیناسیون و روش‌های مختلف پیشگیری و درمان آن‌ها بیشتر آشنا شوید.

اهمیت واکسیناسیون گربه

اهمیت واکسیناسیون گربه

حفظ سلامت و نگهداری صحیح از گربه‌ها بسیار ضروری است. واکسیناسبون یکی از رایج‌ترین راه‌های مراقبت‌های بهداشتی از آن‌ها به شمار می‌رود. درصورتی که واکسیناسیون گربه به‌موقع انجام نشود، با افزایش باکتری و ویروس‌های مضر بدن گربه توان مقابله با آن‌ها را ندارد و به‌راحتی دچار بیماری و مشکلات جدی می‌شود.

با انجام به‌موقع واکسیناسیون از مزایای آن نظیر محافظت در برابر بیماری‌های کشنده، جلوگیری از گسترش عفونت در جمعیت گربه‌ها و تقویت سیستم ایمنی بدن گربه‌ها بهرمند شوید. به‌طور کلی، این کار به افزایش سلامت و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف کمک می‌کند.

حتی اگر گربه شما بیشتر اوقات در خانه است و با گربه یا حیوانات دیگر ارتباط زیادی ندارد، نیاز است که واکسن‌های ضروری را در زمان مشخص و واکسن‌های اختیاری را در مواقع نیاز تزریق کنید.

عوارض واکسیناسیون گربه ها

تنها در برخی موارد عوارض واکسن در گربه‌ها خود را نشان می‌دهد و احتمال بروز آن قطعی نیست. درصورتی که شما با عوارض احتمالی واکسیناسیون گربه‌ها آشنا باشید می‌توانید از تشدید آن‌ها و بروز ناراحتی بیشتر جلوگیری کنید.

عوارض خفیف واکسن گربه

عوارض واکسیناسیون گربه ها

عوارض خفیف و متوسط پس از واکسیناسیون گربه و سایر حیوانات خود را نشان دهند. برخی از این عوارض واکسن گربه به‌صورت خفیف و کوتاه‌مدت عبارت‌اند از:

  • تورم در ناحیه لب، گردن و چشم
  • التهاب
  • درد موضعی
  • تب
  • کهیرزدن
  • سرخ‌شدن پوست
  • کاهش فعالیت
  • کم‌شدن انرژی
  • عطسه‌کردن
  • لنگ‌زدن و تعادل‌نداشتن هنگام حرکت

این عوارض پس از گذشت تقریبا ۷ روز از بین می‌روند و شدت زیادی ندارد. درصورت شدت بالا و طولانی‌بودن زمان ابتلا به آن‌ها حتما با پزشک مشورت کنید.

عوارض شدید واکسن گربه

عوارض شدید واکسن گربه

برخی عوارض واکسن گربه شدت بالایی دارند و ممکن است باعث بروز مشکلات جدی شوند. این موارد معمولا پس از واکسیناسیون‌های قوی خود را نشان می‌دهند. البته میزان حساسیت بدن به ماده واکسن نیز نقش مهمی در ایجاد این عوارض و آلرژی‌ها دارد.

عوارض شدیدی که ممکن است بعد از واکسیناسیون گربه آن‌ها را مشاهده کنید، عبارت‌اند از:

هنگام بروز آلرژیک‌های شدید باید فورا به دامپزشک اطلاع دهید تا درصورت نیاز اقدامات ضروری نظیر اکسیژن‌دهی انجام شود. این فعالیت‌ها از بسته‌شدن مجاری تنفسی، خفگی و مرگ گربه جلوگیری می‌کند.

دلایل بروز عوارض واکسن گربه

ماده‌ای که در واکسیناسیون به بدن گربه‌ها تزریق می‌شود، حاوی آنتی‌ژن‌های بیماری است. این ماده سیستم ایمنی بدن گربه را تحریک می‌کند تا در برابر بیماری‌ها مقاوم شود.

در برخی موارد ممکن است پس از تزریق واکسن، بدن گربه نسبت به آنتی‌ژن‌ها واکنش شدیدی نشان دهد که منجر به بروز عوارضی در گربه شود. با توجه به نوع واکسیناسیون ممکن است عوارض جانبی خفیف یا خطرناک و کشنده باشند.

نحوه تشخیص عوارض واکسن گربه

عوامل مختلفی وجود دارند که ممکن است علائم آن‌ها با عوارض واکسن گربه یکسان باشد. به همین دلیل، پس از واکسیناسیون با مشاهده هریک از علائمی که مربوط به عوارض آن هستند به دامپزشک مراجعه کنید.

آزمایش آلرژی داخل پوستی یکی از رایج‌ترین روش‌هایی است که برای تشخیص این عوارض مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این کار پزشک می‌تواند درباره عوارض واکسیناسیون به قطعیت برسد.

یک روش دیگر برای تشخیص واکنش آلرژیک به واکسن، بررسی پرونده پزشکی و تاریخچه واکسیناسیون گربه توسط دامپزشک است. بررسی موارد تزریق‌شده و محل تزریق آن‌ها در تشخیص صحت و علت عوارض به دامپزشک کمک می‌کند.

استفاده از این ۲ روش در کنار یکدیگر می‌تواند به تشخیص قطعی و دقیق عوارض و آلرژی واکسن گربه منجر شود. پس از آن، دامپزشک اقدامات لازم را انجام خواهد داد و سایر توصیه‌های لازم برای مراقبت اصولی از گربه را در اختیار شما قرار می‌دهد.

درمان عوارض واکسن گربه

درمان عوارض واکسن گربه

اولین کاری که برای جلوگیری از بروز عوارض واکسن گربه و درمان آن باید انجام دهید، عمل به توصیه‌های پزشک است. برخی از مواردی که می‌توانند در کاهش این عوارض و کمک به درمان آن‌ها موثر باشند، عبارت‌اند از:

  • محل نگهداری و استراحت گربه را گرم و نرم نگه دارید.
  • برای مقابله با کاهش اشتهای گربه غذاهای مورد‌علاقه و اشتها‌آور در اختیارش قرار دهید.
  • ظرف غذا، آب و دستشویی را در نزدیکی گربه قرار دهید تا برای استفاده از آن‌ها انرژی زیادی صرف نکند.
  • نوازش‌کردن و در آغوش‌گرفتن گربه غافل نشوید.
  • علائم گربه را زیر نظر داشته باشید و درصورت بروز یا تشدید عوارض حتما به دامپزشک اطلاع دهید.
  • درصورت تایید دامپزشک از داروهای آنتی‌هیستامین و ضد‌التهاب با دوز مشخص‌شده استفاده کنید.
  • محل نگهداری گربه را از سایر گربه‌ها یا حیوانات دیگر جدا کنید تا تنش‌های آن کمتر شود.

واکسن های ضروری برای گربه ها

واکسن‌هایی که برای گربه‌ها تزریق می‌شوند در ۲ دسته اختیاری و ضروری قرار می‌گیرند. واکسن‌های ضروری و اختیاری که باید دوره‌های معین برای گربه‌های تزریق شوند، عبارت‌اند از:

  • واکسن ۳گانه (شامل واکسن‌های هرپس ‌ویروس، پن‌لوکوپنی و کلسی ‌ویروس) در دسته واکسن‌های اصلی و ضروری برای گربه‌ها قرار می‌گیرد و برای اولین بار باید در ۲ ماهگی تزریق شود.
  • واکسن هاری نیز در دسته واکسن‌های ضروری برای گربه‌ها قرار می‌گیرد. این واکسن اولین بار در ۳ ماهگی تزریق می‌شود. تزریق این واکسن برای سلامت گربه و شما ضروری است.
  • واکسن لوسمی در دسته واکسن‌های اختیاری قرار می‌گیرد؛ اما تزریق آن از ابتلا به بیماری لوسمی که از طریق بزاق، ترشحات بینی و ادرار گربه‌های دیگر منتقل می‌شود، جلوگیری می‌کند. این واکسن در ۲ نوبت و با فاصله ۳ تا ۴ هفته باید تزریق شود.
  • واکسن بورتدلا یا سرفه سیاه نیز در دسته واکسن‌های اختیاری قرار می‌گیرد. تزریق آن از ابتلا به سرفه سیاه که با تب، سرفه، تنگی نفس، تنفس با صدای بلند و تورم غدد لنفاوی همراه است، جلوگیری می‌کند.
  • واکسن کزاز یکی دیگر از واکسن‌های اختیاری است که تزریق آن از ابتلا به بیماری کزاز که از طریق زخم منتقل می‌شود، جلوگیری می‌کند.

دقت داشته باشید که احتمال بروز عوارض واکسن گربه پس از تزریق تمامی واکسن‌های اختیاری و ضروری وجود دارد.

روش واکسیناسیون گربه ها

روش واکسیناسیون گربه ها

انجام واکسیناسیون گربه در منزل در کاهش ترس و اضطراب گربه نقش مهمی دارد. به همین منظور شما می‌توانید از خدمات دامپزشکی‌های سیار استفاده کنید و از آن‌ها بخواهید تا واکسیناسیون گربه را در منزل انجام دهند.

روش تزریق برخی از واکسن‌های گربه به این صورت است:

  • تزریق واکسن لوسمی در بخش بیرونی پای چپ انجام می‌شود.
  • تزریق واکسن‌های ترکیبی ۳گانه در بخش بیرونی پای راست انجام می‌شود.
  • تزریق واکسن هاری به‌صورت زیرپوستی و بخش بیرونی پای راست انجام می‌شود.

برخی دیگر از واکسن‌های گربه به‌صورت قطره هستند و باید در بینی ریخته شوند. برای این کار، دامپزشک سر گربه را به عقب خم می‌کند و مقدار برابری از این قطره را داخل ۲ سوراخ بینی آن می‌ریزد.

سن مناسب برای واکسیناسیون گربه ها

اولین واکسیناسیون گربه‌ها در ۸ هفتگی آن‌ها (۲ ماهگی) انجام می‌شود. اولین واکسیناسیون به ایمن‌سازی و تقویت گربه‌ها در برابر بیماری‌های شایع مانند آنفولانزا کمک می‌کند.

برخی از واکسن‌ها زمان مشخصی برای تزریق ندارند، بلکه باید در فاصله‌های زمانی معین تکرار شوند. اطلاعات دقیق درباره نحوه تزریق و سن مناسب توسط دامپزشک یا فروشنده پت شاپ در اختیار شما قرار می‌گیرد.

زمان مناسب برای واکسیناسیون گربه

زمان مناسب برای واکسیناسیون گربه

با توجه به سن، وضعیت سلامت، سبک زندگی و نوع واکسن می‌توان زمان استفاده مجدد از آن‌ها مشخص کرد. تزریق برخی واکسن‌ها یک‌بار در سال کافی است و برخی از آن‌ها باید سالانه تکرار شوند.

گربه‌های مسن‌تر سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند و دوز استفاده از برخی واکسن‌ها در سنین بالاتر، بیشتر است. بروز عوارض واکسن گربه نیز در این سنین بیشتر مشاهده می‌شود.

تزریق برخی واکسن‌ها برای گربه‌هایی که با دیگر حیوانات ارتباط زیادی ندارند، و گربه‌هایی که پیوسته خارج از خانه هستند و با حیوانات زیادی در ارتباط‌‌ هستند، کمتر است. زیرا آن‌ها از بیماری‌های واگیر‌دار در امان هستند.

نظر کارشناسان درباره تزریق واکسن گربه

طبق نظر دامپزشکان معتبر، بهتر است بعد از ایمن‌سازی اولیه گربه‌ها واکسیناسیون تقویتی آن‌ها را به‌طور منظم انجام دهید. زیرا بدن بچه گربه‌ها نسبت به پت‌های بالغ بسیار ضعیف‌تر و آسیب‌پذیرتر است.

درصورتی که واکسیناسیون و ایمن‌سازی بدن گربه به‌طور اصولی انجام شده باشد و زیاد در معرض خطر قرار نگیرد، پس از گذشت مدتی می‌توانید برنامه واکسیناسیون آن را تغییر دهید. برای مثال، پس از مشورت با پزشک می‌توانید واکسن‌های تقویتی را پس از گذشت هر ۳ سال انجام دهید.

سخن پایانی

واکسیناسیون گربه یکی از کارهای مهم برای تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از ضعیف‌شدن بدن آن‌ها است. عوارض واکسن گربه به ۲ صورت خفیف و شدید مشاهده می‌شود که با رعایت برخی نکات می‌توان به درمان زودهنگام آن‌ها کمک کرد. برای این که به‌صورت اصولی و در زمان‌های مشخص واکسن‌های موردنیاز گربه‌ها را تزریق کنید، می‌توانید از پت گلد به‌راحتی و به‌صورت اینترنتی آن‌ها را خریداری کنید. محصول خریداری‌شده با بسته‌بندی مناسب و بهداشتی در اولین فرصت برای شما ارسال خواهد شد.

پست قبلی

نژاد گربه سیامی؛ تاریخچه، مشخصات و نحوه نگهداری

پست بعدی

گربه نژاد اسکاتیش: ویژگی‌ها و خصوصیات نژاد محبوب گربه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حسابی ندارید؟

یک حساب کاربری ایجاد کنید