ارسال به تمامی شهرهای کشور

قارچ پوستی گربه؛ علل، نحوه تشخیص و درمان دارویی و خانگی

قارچ پوستی گربه

گربه‌ها نیز از بیماری‌های پوستی نظیر قارچ در امان نیستند. مخصوصا اگر به بلوغ نرسیده باشند یا سیستم ایمنی بدن آن‌ها ضعیف باشد. در این صورت، به‌خوبی نمی‌توانند با این عارضه مقابله کنند. قارچ پوستی گربه یکی از عارضه‌های رایج است که با تولید داروهای موثر و روش‌های اصولی مراقبت از آن‌ها به‌راحتی می‌توان آن را مهار کرد. شناخت انواع آن، روش‌های درمان و پیشگیری، علل ایجاد و علائم هریک از انواع آن بخشی از مطالبی است که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم تا بتوانید این بیماری رایج را در گربه‌سانان مهار کنید. با پت گلد همراه باشید.

انواع قارچ پوستی گربه

انواع قارچ پوستی گربه

انواع قارچ پوستی گربه به ۱۰ دسته تقسیم می‌شوند که هریک از آن‌ها علل، علائم و روش درمان متفاوتی دارند. با شناخت آن‌ها می‌توانید روش‌های موثر برای درمان آن‌ها را پیدا کنید و زودتر به نتیجه دلخواهتان برسید. این ۱۰ روش همراه با علت و علامت ابتلا به آن‌ها عبارت‌اند از:

قارچ درماتوفیتوز گربه

از طریق یک کرم حلقوی به‌وجود می‌آید و با پوسته پوسته‌شدن صورت و ریزش موی گربه خود را نشان می‌دهد.

قارچ کریپتوکوکوزیس گربه

از طریق خاک و مدفوع پرندگان منتقل می‌شود و با ایجاد اختلال در تنفس، سیستم عصبی، بینایی و ایجاد مشکلات پوستی خود را نشان می‌دهد.

قارچ کوکسیدیوئیدومیکوز گربه

معمولا پس از باران، زلزله و طوفان در مناطق خشک و نیمه‌خشک به‌وجود می‌آید و با ایجاد ضایعات پوستی مانند زخم‌شدن صورت، ریزش مو و توده‌های بدخیم خود را نشان می‌دهد.

قارچ بلاستومیکوزیس گربه

این قارچ نادر میان انسان‌ها و گربه‌ها مشترک است و به ندرت دیده می‌شود. این عارضه در مرحله اول به‌صورت مشکلات تنفسی و عصبی و در مرحله دوم به‌صورت آبسه و توده‌های پوستی خود را نشان می‌دهد.

قارچ کاندیدیازیس گربه

این نوع به‌طور طبیعی و در اثر سرکوب سیستم ایمنی به‌وجود می‌آید.

قارچ در گربه

قارچ مخمر مالاسزیا گربه

در گوش و روی پوست رشد می‌کند و خود را به‌صورت نامساعدی پوستی، آلرژی، اختلال در غدد درون‌ریز و حتی سرطان نشان می‌دهد.

قارچ اسپوروتریکوز جلدی گربه

قرارگرفتن در معرض خاک، تیغ، خار و گربه‌های آلوده به این نوع قارچ دلایل اصلی ابتلا به آن هستند. این عارضه خود را به‌صورت زخم و توده زیرپوستی متورم، ملتهب و عفونی با ترشحات چرک و خون نشان می‌دهد.

قارچ رینوسپوریدیوز گربه

در بینی گربه‌ها رشد می‌کند و خود را با ایجاد پولیپ و گره در بینی نشان می‌دهد.

قارچ فئوهیفومیکوزیس گربه

خود را با ایجاد زخم و توده‌های پوستی در اطراف پنجه، گوش و صورت نشان می‌دهد. ایجاد اختلال در سیستم عصبی از دیگر نشانه‌های آن است.

قارچ میستوما گربه

از طریق زخم‌های باز نظیر زخم‌های جراحی به‌وجود می‌آید و با تورم پوست و بافت شکمی خود را نشان می‌دهد.

علائم قارچ پوستی گربه

علائم قارچ پوستی گربه

هنگامی که گربه‌ها به قارچ پوستی مبتلا می‌شوند در ظاهر و رفتار آن‌ها تغییرات منفی مشاهده می‌کنید. با شناخت علائم قارچ پوستی گربه به‌راحتی می‌توانید تشخیص دهید که گربه شما به این عارضه مبتلا شده است یا خیر. علائم اصلی نشان‌دهنده ابتلا به قارچ پوستی در این حیوانات عبارت‌اند از:

  • کیست‌های زیرپوستی و ضایعات پوستی نمایان می‌شود.
  • باعث کاهش اشتهای گربه میشود.
  • درجه حرارت بدن بالا می‌رود و اصطلاحا تب می‌کند.
  • عمل تنفس با دشواری صورت می‌گیرد.
  • وزن به‌طور غیر طبیعی کاهش پیدا می‌کند.
  • دچار اسهال گربه و استفراغ گربه می‌شود.
  • تحمل فعالیت بدنی ندارد.
  • دچار عفونت ریه و مثانه می‌شود.
  • ترشحات بینی با خون همراه است.

دلایل ابتلا به قارچ پوستی گربه

دلایل ابتلا به قارچ پوستی گربه

دلایل مختلفی باعث ابتلای گربه‌ها به قارچ پوستی می‌شود. با شناخت دلایل ایجاد قارچ پوستی گربه می‌توانید از بروز آن‌ها جلوگیری کرده یا به تسریع فرایند درمان آن‌ها کمک کنید. اصلی‌ترین دلایل ابتلای گربه‌ها به قارچ پوستی عبارت‌اند از:

  • ارتباط با گربه یا حیوانات دیگری که به قارچ پوستی مبتلا هستند.
  • زخم‌های روی پوست که به آن‌ها رسیدگی نمی‌شود.
  • ابتلا به بیماری‌هایی که به سیستم ایمنی بدن آسیب می‌رسانند.
  • تماس با خاکی که به قارچ پوستی آلوده است.
  • استنشاق قارچ
  • قرارگرفتن در معرض مدفوع حیواناتی که به قارچ پوستی مبتلا هستند.

روش های تشخیص قارچ پوستی گربه

روش های تشخیص قارچ پوستی گربه

به‌راحتی نمی‌توان نوع قارچ پوستی در گربه‌ها، نوع، علل ایجاد و نحوه درمان آن را تشخیص داد. به همین منظور، روش‌های مختلفی در نظر گرفته شده است تا پزشکان با استفاده از آن‌ها بتوانند این عارضه پوستی را تشخیص دهند تا گربه شما سریع‌تر سلامت خود را به‌دست آورد.

روش‌های تشخیص ابتلای گربه‌ها به قارچ پوستی عبارت است از:

  • نمونه‌برداری: در این روش گربه در حالت بی‌هوشی کامل قرار می‌گیرد و با انجام فرایند جراحی نمونه‌برداری انجام می‌شود. نمونه‌ها در اختیار مسئولین آزمایشگاه قرار می‌گیرند تا دامپزشکان براساس سبک زندگی و علائم بالینی قارچ پوستی و نوع آن را تشخیص دهند.
  • سیتولوژی: در این روش خراش‌های عمیقی روی سطح پوست گربه ایجاد می‌شود. این کار به تشخیص هم‌زمان قارچ‌ها، عفونت‌های باکتریایی و مخمری کمک می‌کند.
  • لامپ‌وود: در این روش از لامپ خاصی برای غربالگری استفاده می‌شود؛ زیرا درصد خطای تشخیص آن نسبتا بالا است. در این روش برخی از قارچ‌ها به رنگ سبز روشن دیده می‌شوند.
  • تریکوگرام: در این روش قسمتی از ضایعه و فولیکول مو جدا می‌شود و برای بررسی ساختار قارچ زیر میکروسکوپ قرار می‌گیرد.
  • کشت درماتوفیت: این روش بسیار مهم و دقیق است و انجام آن بین ۲ تا ۳ هفته طول می‌کشد؛ زیرا بخشی از ضایعه جدا می‌شود و در محیط مناسب رشد پیدا می‌کند تا نوع، نحوه و میزان رشد آن مشخص شود.
  • بیوپسی: در این روش مقداری از بافت برای معاینه و بررسی توده‌های قارچی و زخم‌ها برداشته می‌شود.
  • پی‌سی‌آر: در این روش دی‌ان‌ای قارچ‌ها برای تشخیص نوع آن‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

روش های درمان قارچ پوستی گربه

روش های درمان قارچ پوستی گربه

در بسیاری از موارد، قارچ پوستی گربه با استفاده از داروهای ضد قارچ و پمادهای موضعی درمان می‌شود. اگر قارچ روی بدن گربه ضایعاتی ایجاد کرده باشد، پزشک با روش‌های مخصوص آن‌ها را بر می‌دارد. روش درمان این عارضه با توجه به نوع و شدت آن مشخص می‌شود و معمولا بهبود کاملا آن چندین هفته طول می‌کشد.

برخی از روش‌های رایج برای جلوگیری از رشد این عارضه پوستی عبارت‌اند از:

  • عدم شستشو جهت جلوگیری از پخش‌شدن قارچ
  • عدم مصرف داروی موضعی ضد قارچ
  • تجویز داروهای خوراکی ضد قارچ مخصوص

برای درمان ریشه‌ای قارچ پوستی مراحل درمان را به‌طور کامل طی کنید و به‌مدت ۲ هفته یک‌بار از دامپزشک بخواهید تا میزان بهبود این عارضه و وضعیت سلامت بدن را بررسی کند. درصورتی که درمان قارچ بیشتر از یک ماه طول کشید، ایجاد هرگونه تغییر در رفتار و جسم گربه را به دامپزشک اطلاع دهید.

درصورتی که نوع قارچ قابل انتقال به انسان باشد، گربه در بیمارستان مخصوص حیوانات بستری خواهد شد. اگر بخواهید مراقبت‌های لازم را در خانه انجام دهید، باید نکات بهداشتی نظیر استفاده از دستکش و ماسک که توسط پزشک در اختیارتان قرار می‌گیرد را رعایت کنید.

روش‌های درمانی و مراجعه به دامپزشک را تا زمانی که بهبودی کامل حاصل شود، ادامه دهید. برای قطع داروهای مصرفی یا کاهش میزان آن‌ها حتما با پزشک مشورت کنید.

روش های پیشگیری از قارچ پوستی گربه

روش های پیشگیری از قارچ پوستی گربه

سعی کنید همیشه پوست و موی گربه خود را تمیز و سالم نگه دارید. تغذیه مناسب علاوه‌بر تقویت سیستم ایمنی به سلامت پوست و فولیکول‌های مو کمک می‌کند. با انجام همین چند کار ساده به‌راحتی می‌توانید از ابتلای گربه به قارچ پوستی جلوگیری کنید.

برخی از قارچ‌های پوستی خود را به‌راحتی نشان نمی‌دهند. اگر قصد نگهداری گربه جدیدی را دارید، آن را در یک محل جداگانه به‌مدت چند روز قرنطینه کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا این عارضه را به‌صورت اصولی تشخیص دهید و از ابتلای سایر حیوانات و خودتان به این عارضه جلوگیری کنید.

درصورتی که یکی از حیواناتی که نگه‌داری می‌کنید به قارچ پوستی مبتلا شده است، محل مجزایی برای نگهداری، غذاخوری و خوابیدن گربه خود در نظر بگیرید. همچنین می‌توانید از پزشک درخواست کنید تا داروهای پیشگیری از ابتلا به قارچ پوستی برای شما تجویز کند.

برخی دیگر از فعالیت‌هایی که می‌توانید برای جلوگیری از ابتلای گربه به قارچ پوستی انجام دهید، عبارت‌اند از:

  • تمیز و مرتب‌کردن ناخن‌ها
  • تمیزکردن محل ادرار و مدفوع
  • ضدعفونی‌کردن و شستشودادن خراش‌ها و زخم‌های سطحی
  • عدم استفاده از غذاهای آماده
  • استفاده از غذاهای پخته‌شده
  • رعایت نکات بهداشتی در محل مورد استفاده

بیشتر بخوانید: غذای مورد علاقه گربه

روش های جلوگیری از انتقال قارچ پوستی گربه به انسان

روش های جلوگیری از انتقال قارچ پوستی گربه به انسان

تعداد کمی از انواع قارچ پوستی در گربه‌ها به انسان‌ها قابل انتقال است. تقویت سیستم ایمنی بدن انسان می‌تواند خطر ابتلا به این قارچ‌های پوستی را کاهش دهد. سعی کنید نکات بهداشتی را هنگام تماس پوستی با گربه‌ها رعایت کنید.

درصورتی که گربه شما به قارچ پوستی مشکوک است، از ماسک و دستکش استفاده کرده و در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید. این کار علاوه‌بر درمان زودهنگام قارچ، خطر ابتلای شما به آن را کاهش می‌دهد.

اختلال در چشایی، تنفسی، گوارشی، مشکلات تنفسی و حتی اختلالات عمومی می‌تواند نشان‌دهنده ابتلا به بیماری‌های گربه نظیر قارچ پوستی باشد. درصورتی که گربه شما دچار قارچ پوستی است و این علائم را در خود مشاهده می‌کنید، حتما وضعیت خود را با پزشک درمیان بگذارید.

سخن پایانی

برای درمان قارچ پوستی گربه حتما باید به پزشک مراجعه کنید تا براساس نوع و شدت آن داروهای لازم را تجویز کند. درصورتی که قصد دارید تجهیزات لازم برای نگهداری از گربه خود را به‌صورت آنلاین تهیه کنید، پت گلد فروشگاهی امن و معتبر برای خرید تجهیزات مورد نیازتان است. با خرید از پت شاپ ما از مزایای ویژه‌ای نظیر بسته‌بندی اصولی، خرید لوازم با کیفیت، ارسال سریع و مشاوره رایگان درباره تهیه محصولات بهره‌مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید